Sysmässä pärisi viikonloppuna

86. Päijänteen ympäriajo päristeltiin pakettiin viime viikonlopun aikana, kilpailu starttasi lauantaina 19.3.22 Vääksystä ja illan viimeisiä pätkiä päristeltiin Päijänteen toisella puolella Sysmässä ET 14 JoSa-huolto pätkällä Taipaleessa ja ET 15 Lahden laatulasi pätkällä nuoramoisissa. Sysmän moottorikerhon kuljettajia kilvan ajossa mukana 6.

Jani Koskenniemen mietteitä: No nyt on sitten kokeiltu esimakua millainen kisa se päitsi oikein on? Ajettiin Joonas Salosen kanssa trophyluokan pariajossa joka tosiaan päättyi jo Jämsään. Alunperin maastokokeita piti ajaa 8 mutta Jämsässä kaksi maastokoetta oli niin huonossa kunnossa ettei trophyluokkia päästetty sinne ollenkaan ja Jämsän huollon jälkeen ajetun viimeisen maastokokeen tuloksetkin peruttiin koska melkein koko trophyluokka ajoi puolet maastokokeesta jonossa edelle lähteneiden C- luokan kuskien perässä. Ohittaminen oli lumimäärän takia melkein mahdotonta. Ainoana valopilkkuna päivässä oli Kuhmoisten pätkä, joka oli matalaa ja kovaa spooria ja sinne ajettiinkin trophyn pohjat. Tuloksellisesti pariajon kolmas sija. Nyt suunnataan katse kuukauden päästä alkavaan cross-country sarjaan ja katsotaan mitä siellä tapahtuu. Kiitokset taas kerran huollolle ja yhteistyökumppaneille. Yksin nämä reissut ja kokemukset jäisi tekemättä.

Joonas Salosen lyhyt ja ytimekäs kommentti kisan jälkeen: Maaliin päästiin ja ikinä en oo noin hiljaa pätkillä ennen ajanut.

kuvassa Joonas Salonen kuvan ottaja Sportimage

Jussi Uotila sekä Aku Mannila ajoivat myös trophyluokan pariajossa sijoitus 13. Kuntoluokassa SyMK edustusta Tuomas Huuskolan voimin sijoitus 8.

Mikko Leppänen ajoi Sysmän kuskeista ainoana koko kaksi päiväisen kisan A1 luokassa Sijoitus sm1- luokassa 5. ja yleiskisan 18. Mikon mietteitä: Lauantai aamu alkoi ihan kivasti, kunnes Auttoisissa oli sitten ensimmäinen todella pehmeä pätkä. Siellä suistuin huolella hankeen ja jouduin nostamaan pyörää ensimmäisen kerran kunnolla hangesta. Jämsän pätkät oli aivan kamalia ja Juokslahdessa tuli sitten aikamoinen väli kuolema. Tuli se pitkä siirtymä kyllä hyvään paikkaan ja huolto sai pumpattua lisää energiaa kuskiin. Sysmän pätkälle latasin kaikki paukut mitä oli jäljellä ja tuli kyllä hyvin. Kannustus siellä oli ihan huikea, kiitos kaikille! Sunnuntaina oli aamusta aika väsy, mutta jotenkin lähti silti kulkemaan heti aamusta ja aika nousujohteisesti tuli koko päivä. Aamupäivällä oli hienoa olla ensimmäinen pyörä reitillä, kun katsojiakin oli liikkeellä tosi paljon. Huollolle ja tukijoille iso kiitos, aivan timanttista toimintaa koko viikonlopun!

kuvassa Mikko Leppänen

Sysmän pätkilläkin jälleen ahkerat talkoolaiset puuhasteli reittejä avatessa lumisen talven ajan ahkerasti ja itse pääpäivänä, ilman teitä ei näitä järjestettäisi. SyMK kiittää kaikkia talkoisiin tavallaan osallistuneita suurella sydämellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s