XXIV Numibia Snow Enduro kaasuteltu!

Sunnuntaina 25.2. kaasuteltiin Nummisissa XXIV Numibia Snow Enduro. Monelle kuljettajalle tuli varmasti yllätyksenä, kuinka vähän Nummisissa oli lunta. Poni saikin varmasti muistella kilpailun ensimmäisillä kierroksilla, kuinka lumettomassa maastossa kuuluikaan taas ajaa. Kilpailussa yhteensä oli 219 kuljettajaa, joista seitsemän edusti Sysmän Moottorikerhoa. 

A1-luokassa Salosen Jani ja Leppäsen Mikko kaasuttelivat onnistuneesti maaliin asti. Salonen sijoittui omassa luokassaan yhdeksäs ja Leppänen 13:s.

-Kisasta ei paljoa jäänyt kerrottavaa. Ekat kaksi maastokoetta meni totutellessa vähälumiseen ja pöperöiseen reittiin, kolmannella pätkällä alkoi ajo jo vähän sujua, mutta sitten takaiskari hajosi ja vuoti öljyt ulos. Pari viimeistä pätkää tultiinkin sitte aika rauhassa läpi ajellen. Kiitoksia huollolle ja sponsoreille, Salonen kertoili.

Kisakauden aloitus vähän venyi loukkaantumisen takia, mutta nyt on kausi saatu käyntiin. Kolme kertaa kerkesin ajamaan ennen kisaa sitten tammikuun loukkaantumisen, ehkä sen takia ajo oli aika varovaista koko päivän. Erityisesti nopeilla osuuksilla meinasi tulla pupu pöksyyn ja se kyllä näkyy kellosta. Lisäksi valkoinen maa meinasi tuottaa vaikeuksia näkemisen kanssa. Aika mitäänsanomaton päivä, ei ollut tilanteita eikä vauhtia, mutta ihan mukava oli laskea tuommoinen vähän lyhyempi kisa, Leppänen totesi.

B2-luokassa Louhelainen Janne kaasutteli omassa luokassaan maaliin ollen lopulta 12:s.

C3-luokassa Jani Koskenniemi oli oman luokkansa lopputuloksissa sijalla yhdeksän. 

-Numibia snow enduro oli tänään osaltani kaksijakoinen suoritus. Ensimmäiset kolme pätkää meni oikein mukavasti. Ongelmia ei ollut ja ajaminenkin tuntui sujuvan oikein mukavasti. Nelospätkän puolivälissä olikin sitten kanssakilpailijoita juuttunut yhteen mäkeen tientukkeeksi ja ruuhkan ohittamiseen meni minuuttitolkulla aikaa. Pyörän raataminen umpihangessa ylämäkeen vei myös reilusti voimia joten loppupätkän ajan tuntuma oli täysin kateissa. Viitospätkällä hävisi pyörästä vielä takajarru, joten sekin meni sitten varovaiseksi köröttelyksi, Koskenniemi kertoi.

Kunto-luokassa Huuskolan Tuomas avasi kilpailukautensa sijoittuen oman luonnasa lopputuloksissa hienosti neljänneksi.

-Snögöenduro takana ja kivasti meni. Reitti, järjestelyt ja varsinkin katsastus oli kunnossa. Päätin viimeisellä pätkällä puristaa, mutta kotka ravisti Niemisen montulla kuskin selästään. Pallipaikat meni, mutta faneille viihdettä. Kiva kisa. Jäi hyvät fiilikset, Huuskola totesi.

V40-luokassa Mannilan kaksikko Miikka ja Aku pääsivät maaliin Miikan ollessa lopputuloksissa 25:s ja Aku 27:s.

-V40-Cupin avaus ilpailu starttasi ennakoitua leudommassa säässä, järjestäjä oli huomioinut alun pitkän siirtymän ja hoiti takit/haalarit ekan pätkän lähdöstä kilpailukeskukseen, siitä pisteet. Reitti oli pehmeää spooria ja aurattua peltoa. Kakkos mk:lla pari paikkaa tuli hieman silmille ja tilanteita oli enemmän kuin riittävästi, mielestäni olisi ollut huomio merkin paikka. Aurattua tietäkin oli pätkille tehty, mielestäni ei oikein kuulu lajiin vetää tietä sen mitä pyörä kulkee. Nelosella sitten puolessa välissä takajarru teki lakon, pätkä maaliin ilman jarrua (vasta kun se ei toimi huomaa miten paljon sitä käyttää). Sielähän oli vaan jäätä niin paljon, että poljin ei painunut, jäät pois ja homma jatkui. Maaliin päästiin eikä edes toiseksi viimeisenä vaan peräti viisi kuljettajaa jäi taakse. Yllättävän hyvin jaksoin ajaa mutta aurattua peltoa kun ei osaa niin ei osaa. Tietysti metsässäkin voisi ajaa lujempaa jos osaisi. Kokonaisuudesta jäi kuitenkin hyvä fiilis, Miikka kertoi kilpailupäivästään.

-Kilpailu lävitse ilman ogelmia. Tällä kertaa kilpailulaitteeksi oli valikoitunut KTM 350. Iskuttimet oli kaupan jäljiltä takapäässä 30 mm liikaa painumaa. Ihan hirvee laite ajaa, kun ei ole perusasiat kunnossa. Tälläkin kertaa reitin varrella oli hajonneita laitteita jonkinverran. Katsastuksessa hieman jonoa, kun kaikki kanssa kilpailijat eivät vielä tiedä katsastus varustusta, Aku ynnäsi.

Numibia Snow Enduron TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s