VGN 2018 ajettu!

Vesivehmaa Grand National ajettiin 11.-12.5.2018 kaksipäiväisenä kilpailuna. Ensimmäisenä kilpailupäivänä aurinkoisissa tunnelmissa pääsivät toisistaan mittaa ottamaan 50-kuutioiset näytöslähdössä, nuorten 1- ja 2-luokkien kuljettajat sekä classic-pyörien kuljettajat. Myös toinen kilpailupäivä oli säältään samanlainen kuin edeltävä, joten keli selvästi helli VGN:n osallistujia ja katsojia. Toisena päivänä kilpaa pääsivät ottamaan kolmen tunnin kilpailussa niin harraste- kuin myös eliitti-luokan kuljettajat. Toista kertaa järjestetty kilpailu keräsi lähes 600 kuljettajaakuudesta eri maasta. Lisäksi reitillä nähtiin runsaasti katsojia kannustamassa. VGN-kilpailussa Sysmän Moottorikerhosta kolmetuntia kestäneessä kisassa mukana oli kaksi kuljettajaa.

Mikko Leppänen starttasi reitille kilpailun viimeisessä lähdössä. Maalissa Mikko oli oman lähtönsä lopputuloksissa 21 ja oman luokkansa 10.

-Kisa alkoi samalla lailla kun Parolassakin eli sössin lähdön ja muiden lähtiessä starttailin vielä pyörää viivalla. Alkuun saikin sitten ajella aika tiheässä pölypilvessä eikä rytmiä oikein löytynyt. Kolmannella kierroksella sain viimein ajoon vähän rytmiä ja alkoi sujumaan paremmin… kunnes sitten hieman kierroksen puolivälin jälkeen olinkin kunnolla silmällään ja kirsikaksi kakun päälle tuli vielä pyöräkin niskaan. Kaatumisen jälkeen oli sarvet aivan solmussa ja pysähdyinkin niitä heti reitinvarteen oikomaan, mutta kunnolla suoraan ne saatiin vasta huollossa. Loppukisa sujuikin sitten ihan ok ja toisen huollon jälkeenkin pysyi hyvä puristus vielä päällä. Viimeinen kierros loppui vähän turhan aikaisin, pari kuskia oli liipaisimella, mutta matka ei aivan riittänyt. Voimia olisi ollut ajaa vielä vaikka yksi kierros jos olisi tarvinnut, Mikko pohdiskeli.

Kilpailussa Jani Koskenniemi oli oman ikäluokkansa lopputuloksissa 13 / 115 ja kokonaiskisan 45 / 330.-Eilen ajettiin Vesivehmaalla 3 tunnin kisa. Pieniä vaikeuksia oli tälläkin kertaa matkassa. Lähtöpaikka piti olla eturivistä, mutta järjestäjä sössi lähdön järjestelyn ja päästi pyörät lähtölinjalle ”vain nopeat elävät” taktiikalla ja tietenkin jouduin lähtölinjalle kakkosriviin. Siinähän sitten sai suorastaan odottaa, että eturivi sai itsensä liikkeelle että mahtuisi itsekin jostain välistä radalle joten heti lähdössä tuli annettua tasoitusta noin sadan pyörän verran. Ensimmäinen kierros oli siis melkoista ruuhkassa ajelua, mutta tällä kertaa ohittelu ei tuottanut isompia vaikeuksia. Kädet puutui taas aika pahasti mutta ensimmäisessaä huollossa saatiin hierottua niihin tuntoa ja ajo sujui hetken ihan mukavasti. Neljännen kierroksen puolivälissä aloin ihmetellä outoa kolinaa keulassa ja kohta huomasinkin että toisen etuiskarin yläpää oli kiertynyt auki. Harkitsin jo keskeyttämistä, mutta päätin kuitenkin körötellä varovasti kierroksen loppuun. Varikolla ruuvattiin iskari takaisin läjään ja lopun kisaa sain ajaa ilman ongelmia.Kiitokset jälleen tukijoille Lahden polkupyörähuolto, Kuljetus Jere Laine & Polar Spring, Koskenniemi kiitteli.VGN TULOKSET TÄSTÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s