Talven ensimmäinen SM-osakilpailu ajettu Riihimäellä!

Kotimaisen SM-sarjan talven ensimmäinen osakilpailu kaasuteltiin lauantaina 3.3. Riihimäellä. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan järjestämä SM-osakilpailu keräsi yhteensä 187 kuljettajaa reitille kilpailupäivän aikana, joista kuusi edusti Sysmän Moottorikerhoa. Päivän ensimmäinen kuljettaja pääsi kolmesta maastokokeesta koostuvalle reitille aamullanoin yhdeksän maissa. SM-luokkien osalta kolmesta maastokokeesta koostunut kierros ajettiin kolmeen otteeseen muiden sarjojen ajaessa se vain kahteen otteeseen. Luntakin Riihimäellä oli onneksi, joten kuljettajat pääsiv’t näyttämään taitonsa spooriajossa.

A1-luokassa Jani Salonen ja Mikko Leppänen ajoivat hyvin Janin ollen A1-luokan 14:s ja yleiskilpailun 28:s, kun taas Mikko sijoittui A1-luokassa 25:ksi ja yleiskilpailussa 48:ksi.

-Ekat pari pätkää oli ukko aivan pihalla koko ajamisesta ja se näkyi myös kellossa. Sitten alkoi ajo kulkea paremmin mutta ei se missään vaiheessa hirveän hyvin kulkenut. Kahdella viimeisellä pätkällä kärsittiin vielä teknisistä ongelmista kun pyörän kytkin alkoi luistaa. Tuloksissa SM1 luokan 14. johon ei olla tyytyväisiä. Iso kiitos huollolle ja sponsoreille, Jani kiitteli.

Aamulla oli ihan sika kylmä ja ennen ensimmäistä pätkää koko ukko oli silmämunia myöten ihan jäässä. Eka pätkän jouduin ajamaan faijapussit kädessä eikä siitä oikein meinannut tulla mitään. Ajo oli varovaista sekä jäykkää ja sama meno jatkui kierroksen kahdella muullakin pätkällä. Syynä tähänkin varmasti ne tankorukkaset. Toisella kierroksella ymmärsin joka pätkällä kääriä faijapussit sivuun toiminnan tieltä ja kummasti rupesi homma rokkaamaan. Muistin jopa sammuttaa pyörän valot pätkille niin ei ollut valokeila metsässä häiritsemässä. (Oon kattonu kun kovat kuskit tekee samaa). Kolmannelle kierrokselle jätettiin ne kirotut pussit kokonaan pois. No näpithän siinä meinasi jäätyä mutta kyllä kulki pätkillä vielä pikkasen paremmin, Mikko kommentoi.

A2-luokassa puolestaan Joonas Salonen joutui keskeyttämään ensimmäisen maastokokeen jälkeen.

-Viikonloppuna ajettu SM-kauden avauskilpailu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Aamulla lähdössä istuin pyörän päälle niin takaiskarista tuli öljyt pihalle. Kävin ajamassa ensimmäisen maastokokeen, mutta eihän siitä mitään tullut rikkinäisellä iskarilla joten keskeytin kilpailun ensimmäisen maastokokeen jälkeen, Joonas kertoi.

A3-luokassa ajanut Tuomas Nieminen joutui jättämään leikin myös kesken kolmannen maastokokeen jälkeen.

B1-luokassa Jyri Mannila onnistui kilpailussa ollen B1-luokan lopputuloksissa hienosti 11:s.

-Tulihan sitä kilpaa ajettua, mutta kun eka ja toka kierros ajetaan lähestulkoon kokonaan ilman takajarrua niin ei siitä ajamisesta mitään tullut. Nyt tuleekin kisoista vähän taukoa, kun seuraava kisa on vasta Parolan crosscountry 21.4. Suuret kiitos Joonas Salonen, kun lainas vikalle kierrokselle takajarrua, Jyri kommentoi.

TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s