Sysmän Moottorikerho täyttää 30 vuotta!

SyMK, LUOTETTAVASTI 30 VUOTTA MOOTTORIURHEILUA

Sysmän Moottorikerho ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Pitkä taival on kuljettu kivisiä polkuja ja peltoja. Päijänneajolla on ollut ja on varmaan vieläkin suuri merkitys enduroharrastuksen aloittamiseen Sysmässä. Päijänteen kierrossa Sysmä osuu väkisinkin reitin varrelle. Sysmäläisten kuljettajien osallistuminen Päitsille ja muihinkin kilpailuihin. osuu 70- luvulle ja toiminnan viriäminen -70 ja -80 luvun taitteessa loi pohjan Sysmän Moottorikerhon perustamiselle. Omaa kerhoa kun ei ollut , oli Heinolan Moottorikerho luonnollinen valinta ajajien edustamaksi kerhoksi. 80- luvulla Päitsin reittitalkoot oli Sysmän kuljettajien ohjelmassa vuosittain. HeMK:n kanssa järjestettiin myös pari kolme kisaa Sysmässä. Homma toimi siten, että Heinolasta tuli johtavat toimitsijat ja Sysmän kerhoporukka hoiti reitit, at-asemat ja tuloslaskennan omin voimin.

Ajatus omasta kerhosta virisi 80- luvun puolivälissä.


Toiminnan lisääntyessä kerhon perustamisajatus sai tuulta, koska varainkeruu tuntui mielekkäämmältä omalle kerholle. Tietenkin oman paikkakunnan edustaminen kilpailuissa ja järjestelyissä oli myös tärkeä pointti SyMKin perustamiseen, samoin itsenäinen toiminta lajin parissa Sysmässä. 

Kului muutama vuosi ja 1988 autourheiluihmiset innostuivat myös oman seuran perustamisesta. Tämän seurauksena moottoriurheilusta kiinnostuneet puuhaihmiset kutsuttiin koolle. Aloituskokous pidettiin ravintola Napostellassa, tapahtuman kerätessä paikalle ison joukon innostunutta väkeä. 

Perusajatuksena oli, että SyMK olisi avoin kerho kaikelle moottoriurheilulle. Hyvin nopeasti kuitenkin huomattiin, ettei homma olekaan niin helppo, koska eri lajeilla oli omat kattojärjestönsä. Tämän seurauksena tulimme siihen tulokseen, että moottoripyöräurheilu oli jatkossa laji, johon keskitymme. 

Alkuhankaluuksien jälkeen saimme Suomen Moottoriliiton jäsenyyden ja kerhon toiminta alkoi ja jatkuu tänä päivänäkin. 

Sysmän moottorikerhossa on alusta alkaen ollut hyvä yhteishenki ja on sitä edelleenkin. Olemme säästyneet suuremmilta sisäisiltä riidoilta ja konflikteilta. Pienen kerhon toiminnan kannalta pidetään tätä tärkeänä jos ei tärkeimpänä toimintaedellytyksenä.

Kilpailujen järjestämisen kannalta tärkein asia on maanomistajien myötämielinen suhtautuminen lajia kohtaan. Sysmässä tämä on toiminut loistavasti alusta pitäen. Viranomaisluvat ovat kiristyneet vuosien saatossa, mutta luvat kilpailuille on kuitenkin aina saatu.

Sysmän Moottorikerho on saanut näiden 30 vuoden aikana luotettavan kisajärjestäjän maineen, mistä olemme tietysti kiitollisia. Lukuisat SM- tason kilpailut ovat todisteena siitä. Ainoat merkittävimmät ”risut” ovat tulleet osalta kuljettajia reitin liiallisesta kivisyydestä. Tämä on kyllä tullut tosin useinkin pilke silmäkulmassa. 

Seuraavan 30 vuoden haasteet liittyvät edelleen kiristyviin ympäristösäädöksiin ja lakeihin. Nämä tulevat koskemaan niin maastoa kuin ajoneuvojakin. Me uskomme SyMKissä, että nämä esteet voitetaan ja hieno lajimme voi jatkua täysillä eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s