Sprinttikilpailua, U20 SM-sarjan avausta sekä nostotalkoita!

Racingbike Stadionsprint 

Pukkilan Moottoriurheilijat ry järjesti lauantaina 3.2.2018 Racingbike Stadionsprint-kilpailun Ohkolan motocrossradan ympäristössä. Kilpailussa osallistujia radalla päivän aikana nähtiin vain 88 kappaletta, joista yksi edusti Sysmän Moottorikerhoa. 

B2-luokassa Janne Louhelainen pääsi radalle hieman puolenpäivän jälkeen. Kolmannen pätkän jälkeen Louhelainen kuitenkin valitettavasti joutui keskeyttämään suorituksensa.

RAMIRENT U20 SM Enduro 

ME-Racing Team ry järjesti lauantaina 10.2. U20-luokan SM-sarjan avauskilpailun Mallusjoella Orimattilassa. Kilpailu oli samalla myös muoden sarjojen kansallinen kilpailu. Kilpailu koostui kuudesta maastokokeesta, jonka kilpailijat pääsivät ajamaan rapeassa pilvisessä säässä. Kilpailun aikana radalla nähtiin yhteensä 181 kuljettajaa, joista kuusi Sysmän Moottorikerhosta. 

A1-luokassa Jani Salonen kaasutteli hienosti ollen lopputuloksissa onman A1-luokkansa kahdeksas. Yleiskilpailussa Jani oli 16:s nopein kuljettaja. 

-Kisa lähti liikkeelle todella vaikeasti, ensimmäisellä pätkällä kädet puutui, sormia paleli ja sitten vielä kaaduin kerran. Myös toisen pätkän alku kulki tosi huonosti. Perääni lähtenyt kuski tuli noin pätkän puolivälissä ohitse ja hänen peesissä sain myös oman ajon kulkemaan paremmin. Loppu kisan ajo kulkikin kohtuullisesti eikä ongelmiakaan ollut, Jani kommentoi kilpailuaan.

A2-luokassa sen sijaan Joonas Salonen kaasutteli maaliin ollen oman luokkansa yhdeksäs. Yleiskilpailussa Joonas sijoittui lopulta sijalle 28.

-Orimattilassa ajetussa kilpailussa ajo tuntui alusta asti todella kankealta, eikä se lähtenyt sujumaan missään vaiheessa. Aina kun yritti nostaa vauhtia niin ei pysynyt mopo ladulla yhtään, mutta tulipahan käytyä vähän ajelemassa, Joonas summasi omaa suoritustaan.

A3-luokassa Tuomas Nieminen ajoi hienosti ja oli lopulta oman luokkansa neljäs. Yleiskilpailussa Nieminen sijoittui kymmenenneksi, ollen nopein Sysmän Moottorikerhon kuljettaja.

B1-luokassa Jyri Mannila sijoittui lopulta kuudenneksi. Mannila ajoi kilpailussa myös U20-luokassa, jonka lopputuloksissa hän sijoittui yhdeksänneksi. 

-Käytiin ajamassa U-20 SM-sarjan avaus ja sieltä kotiin tuotiin U20-luokan 9 sija ja B1-luokan 6 sija. Maalissa sain minuutin aikarangaistuksen, kun enduromiehen ensiapu pakkaus eli sideharso ja avaruuslakana olivat pudonneet reitille. Reitti oli hienoa ja nopeeta mantsaa, missä vauhtia riitti. Kisassa oli pari pitkää pätkää, jotka ainakin itselle sopi hyvin ja oli kiva huomata, että jaksaa kunnolla puristaa loppuun asti. Vikalle pätkälle ajoin oman luokan pohjat ja koko B-luokan toiseksi nopeimman ajan, jääden nopeimmasta ajasta vaan 0.30sek. Mukavaa ajaa pitkästä aikaa, kun vehkeet toimii ja samalla huomata se, että vauhtiakin on tullut mukavasti talven aikana. Seuraava kisa onkin sit vasta 3.3. Riihimäen SM-kilpailu, Mannila toteasi.

C3-luokassa Koskenniemen Jani sijoittui oman luokkansa tuloksissa seitsemänneksi. -Tulipa käytyä Orimattilassa osallistumassa endurokilpailuihin. Päivä meni lähinnä reitin läpiajeluksi tavoitteena päästä vain maaliin jotenkin. Reitillä oli aika paljon hidasta puunkiertoa, josta en tykkää ollenkaan ja spooria oli juuri sen verran, etten nopeammissakaan paikoissa osannut ajaa tapeilta. Perse penkissä ajamista en osaa vähääkään, joten luokan seitsemättä sijaa voi pitää olosuhteisiin ja fiilikseen nähden ihan kohtuullisena tuloksena.V40-luokassa Aku Mannila puolestaan tuli maaliin ollen oman luokkansa kymmenes.

-Kilpailun ajoin lävitse ilman ongelmia kuivilla sukilla. Ensimmäisellä siirtymällä jo kädet aivan jäässä. Tokalla pätkällä ihmettelin vähän, että mikä meiniki täällä on, kun Puhakainen tuli kävellen vastaan jonkun kaverinsa kanssa. Syy selvis seuraavan suoran päässä, johon pojat olivat laitteneet mopot siististi riviin reitin viereen. Kolmannella pätkällä olikin sitten Kaivolainen lähdössä kypärä kädessä. Kyselin ja oli kuulemma eturattaan kanssa ongelmia. Toisella kierroksella reitillä ollut kalliomäki osoittautui liukkaaksi, joten päätin kiertää sen sivusta. Viimeisellä pätkällä joku oli ajanu märän ojan ylityksessä ketjuohjurin länään. Pysähdyin kyselemään onko jonkinlainen hätä. Kuljettaja pyysi viemään viestiä huoltoon, että joku toisi työkaluja jotta pääsisi pois ennen iltaa. (Onneksi ei kuitenkaan ruvennu avaruus lakanaa havitteleen, siitä en olis luopunu ilman painia. Ajossa on sellainen ongelma, että ei meinaa saada vauhtia vehkeesee. Reitillä oli niin nopeita osuuksia, että pyörästä loppui ähky. Kilpailun katsastus toimi mielestäni ok, mutta kolme lähtijää samalla minuutilla on mielestäni hieman liikaa, Mannila pohdiskeli.

XXIV Nummelan Nostotalkoot

Nummelan Moottorikerho ry järjesti lauantaina 17.2. XXIV Nummelan Nostotalkoot-kilpailun. Mukana kilpailussa oli yhteensä 108 kuljettajaa, joista kaksi edusti Sysmän Moottorikerhoa. Kilpailu ajettiin päivän aikana kahdessa osassa. Aamupäivällä reitillä nähtiin C-, D,- V50- ja V60-luokkien kilpailijat, kun taas iltapäivällä oli sitten A-, B- ja V40-luokkien vuoro. 

C1-luokassa Rasmus Tuominen ajoi elämänsä ensimmäisen endurokilpailun ollen komeasti maalissa oman luokkansa kahdeksas.  -Elämäni ensinmäisen endurokilpailuni ajoin Nummelan nostotalkoissa. Kilpailuun lähdin hakemaan kilpaillukokemusta ja kokemuksia sieltä tulikin. Ensimmäisellä kierroksella pyörä sammui, eikä meinannut lähteä käymään oikein millään. Kotona siihen syy selvisikin. Kivi oli mennyt kaasarin kohokammion neulaventtiilin väliin, mutta pyörä lähti onneksi käymään vielä hetken polkemisen jälkeen. Muuten kierros meni ihan ok. Toinen kierros meni sinnepäin ja ajo kulki ok, eikä mitään suurempia ongelmia ollut. Kolmas kierros meni yli yrittämisen merkeissä, muutama käsilläseisonta näytös ja muutenkin tilannetta riitti kokoajan. Kisasta jäi ihan positiivinen fiilis, vaikka se ei nyt kovin hyvin mennytkään. Kokemusta tuli rutkasti lisää. Seuraava kisa sitten paremmin, Rasmus kommentoi suoritustaan.

C3-luokassa Jani Koskenniemi sijoittuioman luokkansa lopputuloksissa hienosti kuudenneksi.  

Kisa oli osaltani oikeastaan tasaisen tylsää jukertamista ilman suurempia ongelmia tai huippuhetkiä. Reitti oli pöperöistä matalaa spooria jollaisessa ajamisesta en tykkää yhtään, Koskenniemi ynnäsi ytimekkäästi.

Seuraava kilpailu ajetaan sunnuntaina 25.2. Nummisissa, jossa Numibia Racing Team ry järjestää XXIV Numibia Snow Enduro-kilpailun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s