SM-sarjan kauden toinen kilpailu ajettiin Kangasalla 2.3.2019

Kauden toinen kotimaisen SM-sarjan osakilpailu endurossa kaasuteltiin kuluneena viikonloppuna Kangasalla. Lauantaina 2.3. ajettu kilpailu päästiin hyvin aloittamaan auringon paisteen saattelemana, mutta lopulta keli vaihtui kylmään tuuleen ja lumisateeseen. Kilpailussa vaihtelevan sään saattelemana reitillä nähtiin yhteensä174 kuljettajaa, joista neljä oli Sysmän Moottorikerhon edustajia. 

A1-luokassa mukana nähtiin Sysmän Moottorikerhosta Jyri MannilaJoni Kaivolainen sekä kautensa tästä kilpailusta startannut Mikko Leppänen. Kaivolaisen kilpailui päättyi A1 ja SME1-luokan viidenteen sijaan. Leppänen puolestaan kaasuttelin maaliin A1-luokan yhdeksäntenä, ollen SME1-luokan lopputuloksissa 11. Mannila sijoittui puolestaan A1-luokan kymmenenneksi, joka riitti U20-luokan kuudenneksi.  

-Kauden toinen SM-kisa saatu päätökseen Kangasalalla. Omalta osaltani ajo oli tosi vaisua tänään. Koko päivänä ei oikein kunnolla herännyt kilvan ajoon. Tuloksena kuitenkin A1-luokan viides tila. Reitti oli magee, mutta todella kevyt. Päivä oli ainoastaan henkisesti rankka. Kun ei saanu itseään hereille ja omaa maksimi vauhtia ulos. Tästä on ainoastaan suunta ylöspäin. Leuka rintaan ja kohti Päitsiä, Kaivolainen totesi.

-Kisakausi tuli avattua tänään ja tämänhetkisen fiiliksen mukaan ihan hetkeen ei taas tarvitsekkaan ajaa. Aika vähiin jääneen talviajon seurauksena kroppa on melkoisen kipeä. Itse kisassa ei tapahtunut mitään kummempia, ajo sujui suht. OK koko kisan ajan, eikä tilanteitakaan juuri ollut. Ainoa kaatuminenkin tapahtui siirtymällä. Vauhtia pitäisi jostain kaivaa reilusti lisää…eipä se oikeastaan muuta vaatisi, Leppänen pohdiskeli.

-Eilen ajettiin kolmas U20SM-kilpailu Kangasalla. Sijoituksena U20 6 ja A1 10. Koko päivä tuli jostain syystä vähä vaisusti ja tuntu että pyörä ei halunnu mennä yhtään sinne minne halusin, eilen se meni aikapaljon puita päin. Lähestulkoon joka pätkällä kaaduin tai osuin puuhun mutta ukko säilyi joka kerta ehjänä. Nyt on talven osalta kisat ajettu ja odotellaan, että lumet sulaisi pois ja päästään lyömään kesärenkaat alle, Mannila tuumi.

A2-luokassa ajaneen Jani Salosen kilpailu päättyi harmilliseen keskeytykseen toisen maastokokeen jälkeen.

-Eilen oli SM-sarjan toinen kilpailu Kangasalalla. Hyvin sujuneen kauden avauksen jälkeen kisaan lähdettiin hyvillä mielin tavoitteena olla E2 luokassa kolmen parhaan joukossa. Kaikki meni kuitenkin piloille jo ensimmäisellä pätkällä kaatumisen seurauksena. Vasen polvi otti kipeää ja myös pyörään tuli vaurioita. Yritin kuitenkin jatkaa ajamista ja ajelinkin kaksi maastokoetta läpi, mutta kolmospätkän lähdössä katsoin parhaaksi jättää kisan kesken, kun vasen jalka ei kestänyt yhtään iskuja. Varmuuden vuoksi kävin näyttämässä jalkaa myös lääkärille, mutta onneksi pahoja vaurioita ei löytynyt, sisäsivuside on revähtänyt ja paranee itsestään viikossa-parissa. Nyt siis otetaan pari viikkoa rauhassa ja parannellaan jalka kuntoon niin 16.3. ollaan iskussa, kun kausi jatkuu perinteisellä Päijänteen ympäriajolla. Kiitos vielä huollolle ja tukijoill, Salonen kommentoi.

Kangasala-Enduro IV tuloksiin TÄSTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s