SM-osakilpailu kaasuteltin Forssassa!

Koko kauden neljäs SM-osakilpailu ajettiin lauantaina 29.7. Forssassa. Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu kantoi nimeä Autokeidas Enduro, jonka kilpailukeskus sijaitsi nimensä mukaisesti Forssan Autokeitaalla. Päivä oli hieman pilvinen, mutta kilpailun edetessä loppua kohti alkoi aurinkokin hiljalleen paistamaan. Kuljettajat pääsivät myös hetkellisesti ajamaan kaatosateessa, kun yllättäen raju sadekuuro yllätti niin kuljettajat kuin huoltoporukat ja katsojat täysin. 

Kilpailu päivä oli pitkä. Kilpailu starttasi aamulla yhdeksän maissa ja maalissa suurin osa kuljettajista oli kahdeksan tuntia myöhemmin. A, B sekä V40-luokat ajoivat kilpailureittiä kokonaiset kolme kierrosta, joilla jokaisella oli kolme maastokoetta. C-luokat ja V50-luokka ajoivat reittiä kaksi kierrosta, ollen maalissa vajaat pari tuntia muita luokkia aikaisemmin. Kilpailureitille aamulla starttasi yhteensä 145 kuljettajaa 47 eri seurasta. Sysmän Moottorikerhoa Forssassa edustamassa oli kuusi kuljettajaa.

Miikka Leppänen #174

A1-luokassa, niin Jani Salonen kuin Mikko Leppänen suoriutuivat pitkän kisan hienosti maaliin. Salonen oli lopputuloksissa A1-luokan sijalla 14 ja Leppänen 17:sta. Yleiskilpailussa Salonen sijoittui lopulta 28:s ja Leppänen 43:s.

-Eka kierros ihan ok, vähän oli vaikeaa kun ei ollut kunnon jälkeä ja joutui ajamaan varsinkin ekalla pätkällä nelosen vauhtia heinikossa näkemättä kunnolla kiviä. Pari kurvia meni aika reippaasti pitkäksi, kun ei jälki ollut kovin selkeä. Tokalla ja kolmannella kierroksella alkoi viime aikojen ajamattomuus näkyä, eikä muille ollut enää mitään jakoa. Varsinkin ekalla pätkällä loppui kantti kesken ajaa tarpeeksi kovaa. Pari kertaa kellahdin kumoon ja yksi isompi läheltäpiti-tilanne, mutta muuten ei ihmeellisempää. Vauhti ei vaan riittänyt mihinkään, Leppänen kertoi.

B2-luokassa Miikka Leppänen ja Janne Louhelainen kaasuttelivat maaliin Leppäsen ollessa B2-luokan lopputuloksissa sijalla 9 ja Louhelainen ollen sijalla 17.

-Päivä oli aika vaihteleva tuloksellisesti ja joillain pätkillä ajo kulki huonosti ja toisilla selkeästi paremmin. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen lopputulokseen, sillä solisluuvamma on vaikeuttanut ajamista huomattavasti, eikä ajokilometrejä ennen kisaa kerennyt kertyä huimia määriän. Kuitenkin suurin piirtein ehjänä maaliin paria mustelmaa lukuunottamatta, Leppänen toteaa.

C1-luokassa Riku Tullila sen sijaan joutui keskeyttämään jo aivan kilpailun ensimmäisellä pätkällä pyöörän hajottua.

V40-luokassa Mannilan Aku piti yllä vauhtia, joka oikeutti V40-luokan neljänteen sijaa.

Seraava kilpailu on 5.8. Mikkelin Jyhnäharjulla ajettava CC-kilpailu ja sitä seuraavana viikonloppuna ajettava Enduron kansallinen kilpailu Vihdissä.

FORSSAN AUTOKEIDAS ENDURON TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s