Panssari CC taputeltu! 29.04.2019

Kotimaisen CC-sarjan ensimmäinen kilpailu, Panssari CC, kaasuteltiin lauantaina 27.4.2019 Parolassa. Kilpailun jokainen lähtö ajettiin läpi erittäin aurinkoisessa sekä varsin pölyisissä tunnelmissa, mikä oli aivan päinvastoin edelliseen vuoteen verrattuna. Hiekkapöly aiheutti monelle kuljettajalle ongelmia varsinkin startissa. Kilpailussa nähtiin kaikkiaan radalla yhteensä 380 kuljettajaa. 

A-luokassa Sysmän Moottorikerhosta CC-kautensa olivat aloittamassa Jani Salonen sekä Mikko Leppänen. Jani sijoittui A-luokan lopputuloksissa seitsemänneksi ja Mikko puolestaam sijalle 18.

-Parolassa tuntuisi joka vuosi olevan teemana, ettei ajaessa näe mitään. Pari vuotta sitten satoi lunta, viime vuonna oli järkyttävästi kuraa ja tänä vuonna sitten pölysi aivan tajuttomasti. Lähtö oli aika kehno ja pölypilvessä ajaessa ajettiin vähän reitistäkin ohi. Parilla ekalla kierroksella olin vähän jumissa edellä ajaneiden hitaampien kuskien takana, kun ohituspaikkaa ei millään meinannut löytyä. Kun pääsin ajamaan omaa ajoa olinkin sitten jo aivan loppu repimisestä. Loppua kohden onneksi hieman elpyi, eikä seinä noussut pystyyn, Mikko kommentoi.

U20-luokassa kilpaa olivat ajamassa Jyri Mannila ja Rasmus Tuominen. Jyri kaasutteli maaliin oman luokkansa kuudentena ja Rasmus kymmenentenä.

-Eilen ajettiin cross countryn SM-avaus, josta kotiin tuomisena U20 luokan 6sija. Hyvä startti, neljäntenä ekassa mutkassa, mutta pölyä oli nii paljon, että vauhdin joutu tiputtamaan todella matalaksi. Ekalla kierroksella ajoin mutkan pitkäksi ja koitin tulla takasin pääuralle, jolloin pyörä tuli jostain patista poikittain alas ja kilpakumppani ajoi kylkee. Kolme ekaa kierrosta kädet olivat aivan jumissa ja ajaminen oli kaukana siitä, mitä sen olis pitäny olla. Huollon jälkeen aloin sitten taas muistamaan kuinka kuuluu oikeesti ajaa. Seuraavat kolme kierrosta tuli ihan hyvin, mutta huollon jälkeen sitten käsistä lähti nahat irti ja en pystyny puristamaan kunnolla, Jyri kommentoi kilpailuaan.

-Panssariin lähdettiin ajamaan hyvällä fiiliksellä ja tarkoituksena päästä maaliin. Lähtö oli hyvä ja olin ekassa kurvissa ekana ja siitä oli hyvä lähteä ajamaan kilpailua, mutta pöly hiukan haittasi ajamista, koska näkyvyys oli aika heikko. Ekat puolitoista tuntia tuli hyvin ja sitten rupesi käsiin sattumaan ja ajamisesta ei tullut oikein mitään. Metsässä aukesi syylärin korkki ja siinä meni hetki, että sain sen takaisin kiinni. Viimeisellä kierroksella ajo oli todella vaikeaa rakkojen takia, mutta maaliin päästiin, Rasmus kertoi.

V40-luokassa Koskenniemi Jani sijoittui puolestaan loputuloksissa sijalle 17.

-Tänään ajettiin CC-kauden avaus parolannummella. Ensimmäinen CC kisani V40 luokassa ja ennakko-odotuksia ei ollut kuin varovainen toive jos ei ihan jumbosijalle jäisi. Reitti oli melkoista pattia ja reikää täynnä ja kädet puutui heti ekalla kierroksella aivan tunnottomiksi. Muutenkaan ajaminen patikossa ei luonnistunut alkuunkaan ja rehellisesti sanottuna vitutti koko kisan alusta loppuun soheltaa radalla missä muut ajavat kilpaa. Lopputulos 17/35 olikin melkoinen yllätys ja jättää sopivasti toiveita mahdollisuuksista parempiin suorituksiin, Koskenniemi pohdiskeli.

V50-luokassa Veli-Matti Lahovuo käynnisti CC-kautensa ollen luokassaan 25:s.

Panssari CC TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s