Päitsi lumisissa maisemissa ajettu!

Päijänteen ympäriajo ajettiin tänä vuonna 17.-18.3. joka 83:n kerran. Päitsin herruudesta ajettiin tänä vuonna niin MM-, SM kuin myös kansallisen sarjan merkeissä. Tämän vuotinen Päitsi ajettiin hyvinkin runsaslumisessa maastossa ja edellisvuoteen verrattuna ero lumen määrässä oli suuri yllättäen varmasti monet ulkomaalaiset kuljettajat. Kuljettajia kaksipäiväisessä kilpailussa reitillä nähtiin päälle 100 kappaletta. Sysmän Moottorikerhosta Päitsiä kiertämässä oli kolme kuljettajaa.

Jani Salosen kilpailu lauantain osalta päättyi harmillisesti keskeytykseen, mutta sunnuntain osalta Salonen kaasutteli MM-sarjan E1-luokan yhdeksänneksi ja SM-sarjan E1-luokan sijalle 11.

-Päitsin ensimmäinen päivä lähti mukavasti käyntiin, pätkät oli hienossa kunnossa ja ajokulki. Ensimmäiset 5 maastokoetta sujui ilman ongelmia, mutta kuutos pätkällä pyörän moottori hajosi ja edessä oli keskeytys. Harmitus oli suuri, mutta kiitos hyvien huoltomiesten ja pyöräänsä lainanneen Vesa Rajavuoren saatiin pyörääni vaihdettua toinen moottori ja pääsin mukaan sunnuntain kisaan. Myös sunnuntaina ajo lähti sujumaan mukavasti ja parhaimmillaan taisin olla tuloksissa parin pätkän jälkeen mmE1 luokassa kolmantena. Kolmannella pätkällä alkoi kuitenkin kaatumatauti vaivata ja loppupäivän tulosta verotti useampikin kyljellään käyminen. Tuloksena sunnuntaina mmE1 luokan 9. ja smE1 luokan 11. Tyytyväinen ei voi olla, vaikka ajo kulki niin monet kaatumiset heikensivät tulosta. Iso kiitos loistavalle huoltoporukalle; Joonas, Mikko, Marko, Ville, Jani ja äiti. Kiitos myös kaikille sponsoreille jotka tämänkin kisan mahdollistivat, Salonen kiitteli.

B2-luokassa ajaneen Janne Louhelaisen kilpailu päättyi valitettavasti ensimmäisenä päivänä keskeytykseen.

C1-luokassa kerhoa edustanut Rasmus Tuominen joutui valitettavasti keskeyttämään ensimmäisen päivän seitsemännen maastokokeen jälkeen.

-Lähdin ajamaan päitsiä tavoitteena ajaa Päijänne ympäri mutta toisin kävi. Aamu lähti hyvin liikkeelle ekalla pätkällä loppui jännitys oikeastaan kokonaan ja ajo rupesi tuntumaan kivalta. Ajo kulki ilman mitää suurempia ongelmia ja kyytiäkin oli ilmeisesti ihan ok seiska pätkään asti kunnes seiska pätkän jälkeisellä siirtymällä pyörästä meni kone jumiin ja kilpailu jäi minun osalta kesken ja päätin, että en enään sunnuntaina jatka. Mutta kokemuksia tuli kyllä todella paljon, Rasmus kommentoi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s