Kauden CC-avaus kilpailtu!

Mikko LEppänen #12

Jo kahdeksannetta kertaa järjestetty Panssari CC ajettiin lauantaina 23.4.2017 Parolannummella. Kyseinen kilpailu avasi kauden CrossCountry-sarjan ollen samalla SM-sarjan ja Suomen Cupin avausosakilpailu. Panssari CC päästiin kaasuttelemaan hyvinkin vaihtelevissa olosuhteissa. Välillä kuljettajat pääsivät paahtamaan reitillä auringon paistaessa siniseltä taivaalta, kun taas välillä kuljettajia kiusasi ”rankat” lumisateet. Näiden lisäksi kelistä teki haastavan ajoittain olleet vesisateet. Itse kilpailureitti oli hyvinkin haastavassa kunnossa viikon vesisateiden takia ja osa kuljettajista pääsikin kilpailun aikana nostelemaan pyöräänsä mutalammikoista. Kuljettajia kilpailussa nähtiin yhteensä 546, jotka olivat 83:sta eri seurasta. Kilpailussa ajettiin 4 eri lähtöä, joista ensimmäinen starttasi radalle jo yhdeksän aikaan aamulla. Sysmän Moottorikerhosta kilpailuun oli ilmoittautunut 7 kuljettajaa, joista yksi joutui perumaan.

A-luokassa kerhoa olivat edustamassa kaksikko Jani Salonen ja Mikko Leppänen. Jani kaasutteli kaksituntisen kisan jälkeen maaliin kahdeksantena, kun taas Mikko oli maalissa samassa sarjassa 15:sta.

-Kisaan lähdin poikkeuksellisesti 450cc pyörällä tutun pikkunelarin sijaan ja ennen kisaa miettyttikin, kuinka iso pyssy tukistaa ja miten jaksan ajaa loppuun asti. Lähdössä sohlasin sormella ohi starttinapista ja ekaan kurviin jäin hieman pussiin, mutta kuitenkin ilman ylimääräistä ohjelmaa selvittiin liikkeelle. Alkuun ajo oli todella rauhallista, eikä oikein kisa-attackia meinannut löytyä. Parin kierroksen jälkeen alkoi kuitenkin parempi tuntuma löytyä, mutta lumisateen alettua tuli pieniä ongelmia ajolasien huuruuntumisen kanssa ja oli tultava varikolle hoitamaan pakollinen varikkopysähdys pois alta. Huollon jälkeen ajo alkoi kulkemaan ihan suht ok. Viimeisillä kierroksilla tuli kolmet vähän tyhmät, mutta onneksi harmittomat lipat. Alussa olisi voinut ehkä puristaa enemmänkin, sillä maalissa oli voimia vielä hyvin jäljellä. Yamaha 450-peli tuntui todella hyvältä ja taipui oikein kivasti reitin välillä jo syviksikin muodostuneisiin spooreihin. Kurapasseissa oli välillä niin paljon maaperää ilmassa, että perässätulevilla riitti varmasti hetkeksi pureskeltavaa, Leppänen ynnäsi omaa kilpailusuoritustaan.

Päivän viimeisessä lähdössä, B-luokassa seuraa edustamassa olivat Jyri Mannila ja Iiro Äijälä. Mannila ylitti maaliviivan ollen lopulta luokan lopputuloksissa 17:sta ja Äijälä ollen 87:s.

-Huonon startin jälkeen kolmannesta rivistä ohitin ekalla kierroksella paljon porukkaa ja ajoin koko kisan omaa ajoa. Sain hyvän rytmin päälle, kunnes huollon jälkeisellä kierroksella kaaduin kolme kertaa. Vikalla kierroksella pysähdyin huoltoon luullessani ajoaikaa olevan jäljellä, mutta saatuani pyörän käyntiin huollon portilla, ruutulippu heilahti ja en päässyt 8 kierrokselle. Hyvällä mielellä lähdetään kahden viikon päästä ajamaan Joutsan CC-kilpailuun!!, Mannila totesi kilpailustaa.

Harraste-luokan lähtö ajettiin kilpailun toisena lähtönä ja tässäkin luokassa seuralla oli edustaja. Koskenniemi Jani edusti kerhoa hienosti ja kaasutteli maaliin sijalla 93. Kyseisessä sarjassa kilpailijoita starttasi reitille 237 kappaletta.

Nuorten luokassa Tuomisen Rasmus ajoi loistavan CC-sarjan avauksen ja ylitti maaliviivan ollen lopulta oman sarjansa kolmas. Näin ollen Rasmus aloitti CC-sarjan hyvinkin vakuuttavasti!

Aijemmin kilpailuun ilmoittautunut Miikka Leppänen joutui jättämään B-luokan kilpailun väliin loukkaantumisen takia. 

PANSSARI CC:N TULOKSET

Seuraava CC-kilpailu järjestetään lauantaina 6.5.2017 Joutsassa!

Onnittelut kaikille kilpailijoille ja tsemppiä tuleviin kilpailuihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s