Kansallinen Sotkan CC ajettiin lauantaina!

Kauhajoen Moottorikerhon järjestämä kansallinen Sotka CC-kilpailu ajettiin lauantaina 23.9.2017 Kauhajoella olevalla Sotkan vapaa-aikakeskuksen ympäristössä. Kilpailussa ajettiin kolme eri lähtöä, joista ensimmäisessä lähdössä tunnin verran ajoivat Naiset, Nuoret, V60 ja Classic-luokien kuljettajat. Toisessa lähdössä kahden tunnin kilpailua pääsivät ajamaan A, B, U20, V40 ja V50-luokat. Koko päivän viimeisessä lähdössä mukana olivat Harraste-luokan kuljettajat. Kilpailupäivänä radalla nähtiin yhteensä 78 kuljettajaa 38:stä eri seurasta. Sysmän Moottorikerhosta mukana Sotkan CC:ssä oli yksi kuljettaja. 

Sotkan CC-kilpailussa kuljettajat pääsivät ajamaan päivän aikana hyvässä kelissä. Sotka CC:n reitti oli n. 10,5 km pitkä ja reitillä kuljettajat pääsivät ajamaan metikössä, motocross-radalla, sekä asfalttiradalla. Osa kuljettajista löysi jostain reitiltä myös kuraisempaa pätkää, sillä useammat niin pyöristä, kuin kuljettajistakin olivat mutakerroksen peitossa.

B-luokassa ajanut Riku Tullila sijoittui omassa luokkansa lopputuloksissa hieman kymmenen huonommalle puolelle. Alla Rikun mietteitä omasta suorituksestaan.

-Alku lähti hyvin käyntiin ja olin ensimmäisessä mutkassa siinä kymmenen paikkeilla. Ensimmäisellä kierroksella sain heti pari kuljettajaa kiinni metikössä ja taas pari kuljettajaa kiinni asfalttiosuudella. Toisen kierroksen jälkeen nousin jo neljänneksi. Tunnin jälkeen tulin käymään huollossa ja pääsiin siitä nopean huollon takia jatkamaan kilpailua neljännellä sijalla. Huollon jälkeen heti kierroksen loppuosalla kaaduin ja rytmi katkesi suorituksesta. Siinä jäin jälkeen kanssani ajaneista ja kirittäneistä kuljettajista, jonka seurauksena jouduin ajelemaan yksinäni.  Pari kaatumista siihen vielä lisää, niin perästä tullut porukka sai kiinni ja meni ohitse. Pätkä oli hyvä ja varsinkin asfalttiosuus sopi minulle, siinä sain porukkaan aina eroa aikaiseksi, Tullila kertoi.

Seuraava CC-kilpailu ajetaan 7.10 Tolosenmäellä, jonka järjestäjänä on Kiteen Moottoripyöräklubi ry. Sitä ennen kuitenkin ajetaan kauden viimeinen kotimaisen Enduron SM-sarjan osakilpailu Sysmässä 30.9. Kilpailu on samalla Kerhojoukkueiden SM-kilpailu. Tervetuloa kaikki kannustamaan ja katsomaan kilpailuja! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s