Kahden kilpailun viikonloppu endurossa taputeltu!

Kangasala Enduro III

U20-luokan toinen osakilpailu ja samalla muiden luokkien kansallinen kilpailu ajettiin lauantaina 25.2 Kangasalalla aurinkoisissa merkeissä. Kilpailua isännöi Kangasalan Moottorikerho ja kilpailureitti olikin tehty aivan Kangasalan keskustan lähettyville. Kilpailureitti oli haastava, sillä ympäristösyistä reittiä ei oltu ajettu useampaan viikkoon, jolloin ensimmäisillä kilpailijoilla reitti oli lumen peitossa viikon lumisateiden vuoksi. Kilpailupäivästä haastavan tekivät omalta osaltaan myös reittien väleissä olleet siirtymät, jotka olivat hyvinkin pitkiä kaikkinen kiemuroineen. Kilpailussa starttiviivalla oli päivän aikana 142 kuljettajaa 46:sta eri seurasta. Sysmän Moottorikerhoa kilpailussa oli edustamassa kaksi kuljettajaa.

A1-luokassa Mikko Leppänen sijoittui oman luokkansa lopputuloksissa kymmenenneksi viikonlopun ensimmäisessä urakassaan. Mikko lähti reitille nollapyörien jälkeen heti ensimmäisenä.

-Kangasalan kisa oli juuri niin haastava kuin ennakkoon oletinkin. Juuri satanut lumi ei nollapyörien jälkeen ollut oikeastaan putsaantunut ja ensimmäinen kierros olikin melkoista liukastelua. Kierros oli muutenkin jäykkää menoa, mistä johtuen hartiat vetivätkin aika pahasti jumiin. Viimeinen pätkä olikin kaikista raskain itselle ja siellä jouduin pikkaisen pyörää nostelemaan. Tulos ei ihan ollut sitä mitä piti, mutta lähtöpaikkalla ja muilla vastoinkäymisillä oli vaikutus siihen, Leppänen kertoi.

B1-luokassa Jyri Mannila sen sijaan joutui valitettavasti keskeyttämään oman urakkansa kolmannen maastokokeen jälkeen loukatessaan hieman olkapäätään.

-Kisa itsessään sujui hyvin niin kauan kunnes jouduin keskeyttämään. Eturengas osui kantoon ja kaatuessani olkapää otti osumaa. Pätkät olivat sopivan pitkiä ja jokaisessa niissä oli jotain erilaista. Ainut miinus oli hyvinkin pitkä siirtymä ennen kolmatta maastokoetta. Seuraavan kisan ajan Pornaisissa 11.3, josta lähden hakemaan omaa ajoa ja hyvää sijoitusta B-luokassa, Mannila toteaa.

Riihimäen SM Enduro 2017

Viikonlopun toinen kilpailu ajettiin sunnuntaina 26.2 Riihimäellä. Moottorikerho Kahvakoplan järjestämässä SM-sarjan avauskilpailussa reitillä nähtiin 177 kuljettajaa päivän aikana. Kilpailu ajettiinkin lumisateen säestyksellä alusta loppuun. Kilpailupäivää edeltäneiden lumisateiden muokkaamat reitit osottautuivat kuljettajille hyvinkin haasteellisiksi ja ensimmäisellä kierroksella suurin osa kuljettajista tuskailikin pidon puuttuessa pyörien alta. Kilpailupäivää vaikeutti myös lumispoori, jota ei suurimmassa osassa Suomea ole päässyt kilpailua ennen ajamaan metriäkään. Näin ollen kuljettajat joutuivatkin ensimmäisellä kierroksella muistelemaan spooriajon saloja. Sysmän Moottorikerhosta kilpailussa oli mukana neljä kuljettajaa.

A1-luokassa kerhoa oli edustamassa Mikko Leppänen ja Jani Salonen. Leppäsen ollessa viikonlopun toisessa kilpailussaan luokkansa 22, sijoittui Jani Salonen samassa luokassa 15:sta.

-Riihimäen reitti olikin sitten melko erilainen lauantain kisareittiin verrattuna. Koko reitti oli käytännössä lumispooria, jota meilläpäin ei ole päässyt harjoittelemaan ollenkaan. Ensimmäinen kierros menikin siis aikalailla opetellessa, kuinka semmoista ajetaan. Toisella kierroksella pääsi vähän paremmin ajamisesta jyvälle ja kolmas kierros oli omasta mielestä sitten jo ihan kohtalaista ajoa. Kello ei vaan tykännyt silti sitten alkuunsakkaan, Leppänen podiskeli.

A3-luokassa Salosen Joonas ahkeroi oman urakkansa ollen lopputuloksissa oman luokkansa yhdeksänneksi nopein.

B2-luokassa Miikka Leppänen sen sijaan sijoittui lopulta oman luokkansa seitsemänneksi.

-Ajo tuntui ihan hyvältä alusta alkaen ja lopussa sain vielä kiristettyä ja nostettua sijoitusta. Silti kilpailussa ongelmana oli kaasun kääntäminen, mikä näkyikin heti sitten kellossa. Spooria oli kuitenkin hienoa päästä ajamaan lisää viime viikonlopun Tohmajärven kilpailun jäätyä hieman lyhyeksi omalta osalta. Parit pienet lipat tuli heitettyä kilpailun aikana, mutta mitään sen suurempaa ei tapahtunut. Tästä on hyvä jatkaa, Miikka Leppänen mietiskeli.

Seuraava kerran ajetaan 4.3 Jämsässä, jossa kilpailu on SM-sarjan toinen kilpailu. Jämsässä A- ja B-luokat ajavat viimeisen kierroksen piemeässä.

Kangasala Enduron TULOKSET

Riihimäen SM Enduron TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s