IX Karkkilan Sprint Enduro kaasuteltiin viikonloppuna sateessa!

Kauden toinen kotimainen endurokilpailu ajettiin lauantaina 27.1. Karkkilassa Mansikin motocrossradalla ja sen ympäristössä 179 kuljettajan voimin. IX Karkkilan Sprint Enduro ajettiin läpi erittäin märissä olosuhteissa, eikä maassa ollut lunta nimeksikään. Kilpailun ajan vaihdellut räntä- ja vesisade tekivät kilpailusta haastavan useimmille kuljettajille ja ajolaseja päästiinkin vaihtamaan ja putsaaman useampaan otteeseen. Sysmän Moottorikerhosta kilpilussa mukana oli neljä kuljettajaa.

A1-luokassa Jani Salonen avasi kilpailukautensa nousten heti palkintokorokkeelle ollen oman luokkansa kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs.

-Kisakausi avattu Karkkilan sprintissä! Lähdin kisaan ilman sen suurempia tavoitteita katsomaan mikä on vauhti tällä hetkellä. Olosuhteet kisassa oli aivan päin vastaiset kuin mihin on treeneissä tottunut, kun viimeviikot on treenattu lumispooria ja Karkkilassa ei lunta ollut ollenkaan. Myös kisapäivän sää oli vähintäänkin mielenkiintoinen, välillä satoi vettä, välillä lunta ja välillä jotain siltä väliltä. Ajo kulki koko päivän ajan hyvin, kahdella viimeisellä kierroksella tuli kaatuiltua mutta kokonaisuutena päivä oli onnistunut. Tuloksena oli A1 luokan 3. ja yleiskisan 7. Kiitos huolto ja sponsorit!

A2-luokassa Joonas Salonen avasi myös endurokautensa Karkkilassa. Joonas ylitti maaliviivan ollen oman luokkansa lopputuloksissa hienosti toinen ja yleiskilpailussa 14:s.

-Tämän vuoden kisakausi avattii eilen Karkkilassa. Olosuhteet olivat aikalailla erilaiset kun missä nyt ollaan treenattu. Vettä ja räntää satoi koko päivän ja lunta ei ollut oikein ollenkaan. Aika vähän olen kerinnyt ja päässyt treenaamaan mutta hyvin jaksoin ajaa kaikki kierrokset. Viimeisellä kierroksella kädet rupesivat kramppaamaan. Viimevuonna sattuneen rannevamman takia jouduin pitämään yli 3 kuukauden ajotauon ja tuona aikana ei kättä saanut rasittaa ollenkaan joten siihen nähden kisa meni ihan ok. Olin A2 luokan toinen ja yleiskilpailun 14. 

C3-luokassa kauden toisen kilpailunsa ajanut Jani Koskenniemi oli maalissa oman luokkansa lopputuloksissa hienosti kuudes.

-Tänään ajettiin Karkkilan sprintti. Osaltani kisa sujui ilman ongelmia, mitä nyt pari pyörän stumppausta sain suoritettua. Olkapää kiukutteli aamulla ja vähän jännitti lähteä buranan voimalla viivalle, mutta ei se onneksi ajaessa tuntunut haittaavan. Reitti oli ihan hyvä, mutta etenkin crossirata oli jo aamulla kurainen ja pientä kulumista oli paikoitellen havaittavissa jo C-luokan ajaessa. Reittimerkit aiheuttivat pari kertaa sekaannusta paikoissa, joissa reitti kiemurteli pienellä alueella. Pari kertaa vedin liinat kiinni suoralla mutkan merkkien takia jotka olivatkin viereisellä ladulla, Koskenniemi ynnäsi kilpailupäivänsä.

V40-luokassa myös toisen kilpailunsa tällä kaudella ajanut Aku Mannila kaasutteli maaliin ollen luokkansa 15:s.

-Vauhti ei riittänyt tälläkertaa, vaan Erikksonin Toni pääsi jo heti ensimmäisellä kierroksella karkuun. Ensimmäiset kilpailun kaksi kierrosta oli maaurassa ajelua ja seuraavat kaksi sitten väisteltiin niitä uria. Reitillä oli myös joitain paikkoja, missä olisi ollut mahdollista saada esim. ketjut päältä. Itselläni ei ollut mitään teknisiä ongelmia kilpailun aikana. Aikataulu oli juuri sopiva, eikä tarvinnut venailla varikolla. Katsastuksessa toiminta oli jouheaa, eikä mitään onelmia ollut, äänet 108db. Kuulin myös varikolla ollessani sellaista huhua, että olisi mahdollista reenata myös kilpailujen välisenä aikana, Aku pohti kilpailuaan ja ajamistaan.

IX Karkkilan Sprint Enduron TULOKSET

Seuraava endurokilpailu, Racingbike Stadionsprint, ajetaan seuraavan viikon lauantaina 3.2. Ohkolan motocrossradalla Pukkilan Moottoriurheilijoiden järjestämänä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s