Enduron SM-sarja käyntiin Mallusjoella! 10.02.2019

Kotimaisen enduron SM-sarja saatiin pyöräytettyä käyntiin lauantaina 9.2. Mallusjoella ajettussa Ramirent SM-Endurossa. Keli kilpailussa oli haastava ja raskas, jo heti aamusta alkaen plussa asteiden vuoksi, eikä vesisade varmastikkaan kilpailua helpommaksi entisestään päivän aikana tehnyt. Päivän aikana reitillä nähtiin yhteensä 153 kuljettajaa, joista kuusi oli Sysmän Moottorikerhosta. 

A1-luokassa Sysmän Moottorikerhoa edustamassa olivat Joni Kaivolainen sekä Jyri Mannila. Kaivolainen sijoittui niin A1- kuin myös SME1-luokan lopputuloksissa hienosti neljänneksi, ollen samalla yleiskilpailun kahdeksas. Mannilan kilpailu päättyi puolestaan harmillisesti keskeytykseen.

-Nyt on SM-sarja pyöräytetty käyntiin vihdoin ja viimein. Päivä oli aika raskas miettien, ettei ollut maastosiirtymiä. Päivän aikana sijoitukset vaihteli A1-luokan johdosta viidenteen sijaan. Kaatuiltua tuli paljon, mutta niin kaatuilivat muutkin. Maalissa A1-luokan 4 ja yleiskilpailun 8, suht’ hyvä kauden avaus, Kaivolainen kommentoi kilpiluaan.

-Eilen tosiaan ajettiin SM-kauden avaus, joka ei nyt omalta osaltani mennyt ihan putkeen. Keli oli raskas vesisateen takia eikä se tehnyt ajamisesta helppoa. Ekalla pätkällä kaaduin 5 kertaa ja tokalla pätkällä saman verran. Ekan kierroksen jälkeen vatsassa alkoi jo tuntua kipua ja kaikki ei ollut aivan kunnossa. Huollon jälkeen rauhotin ajoa vielä enemmän, eikä silti tullut ajamisesta yhtään mitään ja siinä sit ajeltiin ja väisteltiin takaa tulevia kuljettajia. Toisen kierroksen vikalla pätkällä vatsasta tulikin sitten kaikki ylös ja jalat rupesi kramppaamaan. En nähnyt enään järkeväksi startata vikalle kierrokselle, vaan päätin keskeyttää ja alkaa keskittymään ensi viikonlopun seuraavaan SM-kisaan. Kiitokset jälleen tukijoille ja huollolle, Mannila kiitteli.

A2-luokassa Jani Salonen puolestaan aloitti kautensa upeasti nousten heti palkintokorokkeelle. Salonen sijoittui niin oman luokkansa, kuin myös SME2-luokan tuloksissa hienosti kolmanneksi. Yleiskilpailussa Salosen ajo riitti sijaan 14. 

-Plussa asteet ja vesisade tekivät kilpailun reitistä haastavan ja raskaan. Virheitä tuli todella paljon koko päivän, varsinkin heti toisella maastokokeella meni kaikki mahdollinen pieleen ja silloin jo päässäni kirosin lopettavani koko homman. Siitä sain kuitenkin kerättyä itseni ja matkaa jatkettiin. Kaatumisia tuli mutta vauhti oli silti kohtalaista ja tuloksena todella positiivinen yllätys SM2 luokan kolmas! Voittaja meni menojaan, mutta kakkospaikka olisi ollut otettavissa hieman paremmalla ajolla. Todella iso kiitos loitavasti toimineelle huollolle ja kaikille sponsoreille. Nyt jatketaan treenejä, jotta seuraavassa SM-kisassa ollaan vielä paremmassa vauhdissa, Salonen kommentoi.

A3-luokassa Tuomas Nieminen aloitti kautensa sijoittuen yhdeksänneksi A3- sekä SME3-luokan lopputuloksissa. Yleiskilpailussa Niemisen ajo riitti sijalle 21.

C2-luokassa Lahovuon Veli-Matti puolestaan kaasutteli omassa luokassaan kymmenenneksi.

V40-luokkaan täksi kaudeksi siirtynyt Koskenniemen Jani ajoi maaliin ollen uuden luokkansa lopptuloksissa kolmas.

-Kisakausi avattu eilen Mallusjoella. Ensimmäinen endurokilpailuni V40-luokassa SM-luokkien kanssa samalla ajomäärällä ja aikataululla. Hyppäys täysimittaisiin kisoihin jännitti etukäteen hiukan ja tavoitteena oli kyetä ajamaan maaliin saakka ja pysyä aikataulun puitteissa. Raskaasta kelistä huolimatta jaksoin hyvin loppuun asti, eikä aikataulun kanssakaan ollut mitään ongelmaa.Suuret kiitokset huoltohenkilöstölle ja sponsoreille jälleen kerran, Koskenniemi kiitteli.

Ramirent SM-Enduron TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s