Enduron SM-sarja jatkui Mäntsälässä!

Mätsälän Moottorikerhon järjestämä XXXIX Kärhän Lenkki ajettiin lauantaina 16.9. Mäntsälässä. Endurosarjan toiseksi viimeinen SM-kilpailu kaasuteltiin 154 kuljettajan voimin. Kuljettajia mukana kilpailussa oli yhteensä 48:stä ei seurasta ympäri Suomen. Sysmän Moottorikerhosta mukana kilpailussa oli kolme kuljettajaa, kaikki A-luokassa. 

Kilpailu alkoi lauantaina aamulla yhdeksän maissa ja ensimmäisenä reitille pääsivät A-luokkien kuljettajat. Kilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan kuljettajia A, B, C, Classic vm.77, Classic vm. 78, K, V40, V50 ja V60-luokassa. Aamupäivällä kuljettajia kävi tervehtimässä pilvien välistämyös aurinko, mutta loppupäivän kilpailupaikalla tulikin sitten vettä sen verran, että osa maastokokeista meni haastavaan kuntoon. 

A3-luokassa Joonas Salonen sen sijaan joutui keskeyttämään neljännen maastokokeen jälkeen loukattuaan kättään.

A1-luokassa Sysmän Moottorikerhosta kilpailussa olivat mukana Mikko Leppänen ja Jani Salonen. Salonen ylitti maaliviivan ollen lopulta oman luokkansa lopputuloksissa 11:s ja Leppänen saman luokan 12:s. Yleiskilpailun tuloksissa Salonen oli sijalla 31:tä ja Leppänen sijalla 34:tä.-Viime viikon riman alituksen jälkeen ei Mäntsälään lähtiessä ollut kun parantamisen varaa. Ihan siis rento fiilis lähteä ajamaan. Kisa lähtikin ihan hyvin käyntiin, Jussinkorpi oli ensimmäisellä vedolla aivan törkeän liukas, mutta silti tosi mukava pätkä laskea (mitä nyt pari vesipassia osui polulle). Kakkosen alku oli liukasta peltoa, joka ei oikein meinannut totuttuun tapaan taipua. Metsään kun pääsi niin pätkä oli oikein hyvä ja meno maistui. Kolmosella oli vähän crossipainotteisempaa, joka jälleen oli tuskaisempaa möngertämistä. Nelosella pääsi taaas ajamisen makuun kunnon suomimantsapätkällä, tosin pätkän alku oli tosi vähän ajettua ja ekana pyöränä reitillä oli vähän hankalaa.Toisella kierroksella Jussinkorpi olikin sitten jo räjähtänyt melkoisen hurjaan kuntoon ensimmäiseen vetoon verrattuna. Pätkän puolivälissä kaaduin ja rytäkän jälkeen oli ajolasit, tangot ja kypärät ihan vinksin vonksin. Suurin haitta tuli kuitenkin ajosaappaan soljesta, joka aukesi samassa rytäkässä ja kun seuraava solki oli jo valmiiksi rikki, oli loppupätkä melko vekkuli ajaa kun ei tiennyt pysyykö kenkä jalassa vai ei. Mielessä kävi jo että täytyykö oikein pysähtyä laittamaan solki takaisin kiinni. Sitäkin kerkesin miettimään, että mitähän maalihenkilöstö mahtaa miettiä jos tulen maaliin ilman toista kenkää. No kenkä kuitenkin pysyi jalassa eikä siitä kehkeytynyt sen kummempaa draamaa, tiettyhän se vähän häiritsi loppupätkän. Kutosella vähän yllätti pelto-osuuden pito, joka oli ensimmäiseen kierrokseen verrattuna aivan tolkuton kelin kuivumisen myötä. Kierroksen viimeisellä pätkällä tulikin tehtyä kisan suurin virhe, kun pätkän lopussa valitsin huonon ajolinja ja upotin pyörän syvään uraan jumiin. Nostohommiksihan se meni ja huollossa kyllä kiukutti muuten hyvin menneen pätkän sössiminen noin hölmösti. Huoltokin taisi kuulla mitä mieltä sillä hetkellä olin syksystä ja suomiendurosta tähän ah niin ihanaan vuodenaikaan.Viimeisellä kierroksella Jussinkorpi oli muutettu siirtymäksi ja siitä iso peukku järjestäjälle, sen verran Raatteentieltä alkoi pätkä jo näyttää. Tosin hyvinhän sieltä läpi pääsi, kun vähän malttoi katsella ajolinjoja. Parilla viimeisellä ei mitään ongelmaa ja maalissa SM1-luokan 13. Ihan mukava saada pistetili auki ja oma ajo taas kulkemaan paremmin. Vauhtia pitäisi saada jostain vaan kavettua vielä lisää, Leppänen kertoi kisatunnelmistaan.

XXXIX Kärhän Lenkin TULOKSET

Seuraava ja samalla viimeinen Enduron SM-sarjan osakilpailu ajetaan Sysmässä 30.9, jolloin kaikki ovat tervettulleita kannustamaan!Sitä ennen kuitenkin ajetaan ensi viikonloppuna 23.9. Kauhajoella kansallinen CC-kilpailu, jossa tällä hetkellä näytti olevan Sysmän Moottorikerhosta yksi kuljettaja mukana lähtöviivalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s