Enduron kilpailukausi alkoi Hausjärvellä!

Kotimainen endurosarja polkaistiin käyntiin viime viikonlopun lauantaina 13.1. Hausjärvellä, jossa Riihimäen enduroseura järjesti kansallisen enduro sprintin. Team Örthén Yamaha Sprint-nimeä kantanut kilpailu ajettiin pienessä pakkasessa ja luntakin oli vain maanpeitoksi. Kilpailussa mukana oli kuitenkin kaikkiaan 135 innokasta endurokuljettajaa. Sysmän Moottorikerhosta kilpailussa mukana oli neljä kuljetaajaa.

B1-luokassa Jyri Mannila ylitti aaliviivan kauden avauskilpailussa ollen oman luokkansa yhdeksäs.

-Taas olis se aika kun päästiin polkasee kotimainen enduro kausi käyntiin! Kisa lähti hyvin käyntiin ja vauhti oli omasta mielestä hyvää ja varmaa suorittamista. Kisa kummiskin meni pieleen jo kolmannella kierroksella, kun ketjut lähti pois päältä ja menetin paljon aikaa. Vikalla kierroksella viellä, kun pitkän suoran päätteeksi laitoin kakkosvaihteen sisään alkoi kuulumaan kauhee paukkuminen koneesta ja olin aivan varma, että kisa jää siihen. Sain kummiskin kolmos vaihteen sisään ja pääsin ajamaan kierroksen maaliin. Täytyy vaan todeta, että enempää ei voi enää huonompaa suuntaa tuuri kääntyä, suunta on enään vaan ylöspäin. Reitti oli omasta mielestäni todella magee ja pyörä toimi muuten moitteettomasti, iskarit pelas todella hyvin siitä iso kiitos kuuluu Jämsän Suikkaselle, joka laittoi iskarit pelaamaan, Mannila ynnäsi omaa suoritustaan.

C3-luokassa Jani Koskenniemi kaasutteli maaliin luokkansa lopputuloksissa sijalla seitsemän.

-Kisan alku sujui osaltani mukavasti ja kolmen kierroksen jälkeen olin kolmantena, mutta viimeisellä kierroksella tunaroin pienessä kallionousussa nurin ja menetin reilusti aikaa ennenkuin sain pyörän pois rinteestä, jossa ei pysynyt spoorisaappailla pystyssä, joten lopputuloksena luokkani seitsemäs sija, Jani kommentoi kilpailuaan.

V40-luokassa Mannilan-kaksikko Aku ja Miikka olivat luokkansa tuloksissa aivan peräkkäin. Miikka oli maalissa luokan yhdeksäs ja Aku lopulta kymmenes.

-Kauden avaus kilpailu takana. Lunta noin 2cm, hyvä että on treenattu spooria koko alkutalvi. Alun jäinen pelto sopi minulle kuin hame rannan järvelle ei vaan osaa,  metsäosuudesta sen sijaan tykkäsin kovasti ja hetkittäin tuntui kuin olisin jopa osannut jotain. Reitille kuitenkin kokonaisuudessaan antaisin arvosanan 9. Mitään ”ohjelmaa” ei reitillä ollut, Miikka kertoi ajostaa.

-Minulle uusi KTM 125 SX käyttäytyi hieman eritavalla mitä aikaisempi kalusto, mutta sain silti suht’ tasaisia kierrosaikoja ajettua, vaikka Mattilalle hieman jäinkin joka kierroksella. Reitti ei ollut vaativa, pelto osuudet tylsiä, mutta silti rata pysyi hyvin kasassa. Kisaorkanisaatio oli tässä kisassa oikealla tasolla mielestäni, vaikka yhdellä kierroksella tulikin mönkkäri vastaan metsässä, Aku kommentoi omaa kauden ensimmäistä kilpailusuoritustaan.

Seuraava endurokilpailu ajetaan 27.1. Karkkilassa, jossa järjestävänä seurana toimii Karkkilan Moottorikerho ry. Kisaonnea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s