Enduron kansallinen kilpailu kaasuteltiin Pornaisissa!

Lauantaina 11.3. ajettiin enduron viimeinen kilpailu ennen Päitsiä 2017. Kilpailu ajettiin kansallisena kilpailuna Pornaisissa, ME-Racingin järjestämänä. RAMIRENT Enduro Sprintti startattiinkin hyvin aurinkoisissa merkeissä ja päivän edetessä paiste vain lisääntyi. Lämpötilan huidellessa lähempänä kymmentä astetta plussan puolella, myös reitti alkoi muuttumaan entistä haastavammaksi. Reitti kuluikin päivän aikana aika huonoon kuntoon ja kuljettajat saivatkin olla hyvin tarkkoina. Ajamista ei missään nimessä helpottanut yhtään syvät ja terävät spoorit eikä myöskään se, että reitti oli aika ajoin samalla hyvinkin jäinen ja auringon sulattaessa lunta erittäin mutainen. Aamulla reitille pääsivät ensimmäisenä C, D, V50 ja V60-luokat. Iltapäivällä noin kello yhden maissa olivat sitten vuorossa A ja B-luokat. Kilpailussa yhteensä kuljettajia oli radalla päivän aikana 163 kappaletta, joista kaksi Sysmän Moottorikerhosta.

Molemmat RAMIRENT Enduro Sprintissä seuraa edustaneet kilpailijat ajoivat kilpailun samassa B-luokassa. Valitettavasti kilpailu sysmäläisten osalta ei päättynyt aivan niin kuin kuljettajat varmasti itse olisivat halunneet. Niin Miikka Leppänen kuin myös Jyri Mannila joutuivat molemmat keskeyttämään kilpailun ennen aikojaa. 

-Virheistä opitaan ja toivotaan, että ensi kisa menee jo paremmin. Koko päivä meni oman ajon osalta hyvin, mutta kisa päättyi nelospätkälle kun äänenvaimennin tippui matkalla, jossa menetin paljon ylimääräistä aikaa, Mannila totesi.

-Omalta osaltani kilpailu päättyi valitettavasti jo kolmanteen kierrokseen. Etujarrusta hävisivät pidot aivan tyysti kilpailun toisella kierroksella, sillä etujarrulevy oli mennyt mutkalle. Yhden kierroksen yritin vielä ajaa, mutta ilman etujarrua on vaikea ajaa, varsinkin noin liukkaalla radalla ja sitten tulikin kaatumisia. No tästä ei voi muuta kuin jatkaa kohti kesäkautta ja ihania kesäkelejä, Leppänen kertoi.

Seuraava endurokilpailu ajetaan parin viikon päästä, 25-26.3. Kilpailu on Helsingin Moottorikerho ry:n järjestämä Päijänteen Ympäriajo. Tsemppiä kaikille osallistujille MM-Päitsille!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s