Enduroa Joutsenossa & Cross Countya Sipoossa!

Laskettelukeskus Myllymäki Enduro (IMK)

Imatran moottorikerhon järjestämä kilpailu kaasuteltiin lauantaina 17.6 Joutsenon seudulla. Myllymäki Enduron nimellä ollut kilpailu päästiin onneksi ajamaan aurinkoisessa ja suht lämpöisessä kelissä. Kansalllisessa kilpailussa kolme kierrosta pääsivät ajamaan A, B ja V40-luokat. Loput luokat ajoivat kilpailureitin kaksi kertaa lävitse. Kilpailijoita reitillä nähtiin päivän aikana 117 kappaletta, joista kaksi edusti Sysmän Moottorikerhoa. 

B2-luokassa startannut Miikka Leppänen joutui keskeyttämään o ensimmäisellä kierroksella.

-Puolitoista kuukautta aikaisemmin sattuneessa tapaturmassa mennyt solisluu kipeytyi uudestaa reitillä, joten päätin keskeyttää ennen kuin sattuu lisää. Pätkät olivat hienosti tehty, mutta jo aika hyvin kuluneet ja reikäiset meidän luokkamme päästyä radalle, Leppänen kertoi.

C1-luokassa ajatun Riku Tullila sen sijaan kaasutteli maaliin ollen oman luokkansalopputuloksissa hienosti toinen. C-luokan kokonaistuloksissa Tullila sijoittui viidenneksi.

-Ajo kulki tänään erittäin hyvin ja meidän kilpailumme aikana reitti oli vielä hyvässä kunnossa. Pätkät sopivat minulle hyvin ja se näkyikin kellossa. Viimeisellä kierroksella tuli pieni kaatuminen, joka vei aikaa ja todennköisesti oman luokan voiton, mutta tästä on taas hyvä jatkaa, Tullila totesi.

Mobius Cross Country Sipoo SM (SiMK)

CC:n kauden toinen SM-osakilpailu kaasuteltiin lauantaina 1.7 Sipoossa. Mobius Cross Country nimeä kantanut kilpailu päästiin ajamaan ihan hyvässä kelissä alusta loppuun. Kilpailussa ei nähty mitään sen suurempia yllätyksiä ja tapahtumia vaan se vain ajettiin läpi. Kilpailuun osallistui 222 kuljettajaa neljässä eri lähdössä. Ensimmäisessä lähdössä ajaneet naiset ja nuoret ajoivat lenkkiä tunnin verran ja muut luokat täydet kaksi tuntia. Sysmän Moottorikerhoa kyseisessä kilpailussa oli edustamassa viisi kuljettajaa neljässä eri luokassa.

A-luokassa Sysmän Moottorikerhosta ajoivat kilpaa Jani Salonen ja Mikko Leppänen. Salonen ajoi maaliin ollen A-luokan lopputuloksissa sijalla 12 ja Leppänen ollen sijalla 16.

-Alku oli vähän tahmeaa, kun jäin kolmen ensimäisen kierroksen ajaksi pumppailemaan hitaampien (mutta nähtävästi nopeampien lähtijöiden) taakse ja syömään pölyä. Ohittaminen oli tosi hankalaa ja melkoinen pöly teki kapealla reitillä ohittamisesta vielä vaikeampaa. Kun pääsin alkuryysiksestä ohi, saikin ajella koko kisan melko rauhassa yksikseen. Noin tunnin kohdalla alkoi jostain syystä väsy painaa melko lailla ja juuri ennen huoltoa kaaduin kerran. Kisan aikana tuli jotain häiriöitä etujarruun, kun jarrukahva silloin tällöin painui melkein tangon ympärillä oleviin sormiin kiinni eikä luonnollisesti siitä syystä pitänyt ihan joka jarrutuksessa täydellisesti. Aika tylsä kisa näin meikäläisen vinkkelistä, ei ollut dramaattisia tilanteita, ei senkeäsalpaavaa kilvanajoa eikä oikein parasta mahdolista attackiakaan, mutta perusvarmaa ajoa lähdöstä maaliin. Reitti oli hieno ja kesti hyvin koko kisan ajan. Pöly tietysti vähän alussa haittasi, Leppänen kertoi.

B-luokassa ajanut Jyri Mannila kaasutteli maaliviivan yli ollen oman B-luokkansa lopputuloksissa sijalla 18.

Jani Koskenniemi sen sijaan kaasuttelin Harraste luokassa maaliviivan ylitse ollen 34. Harraste luokassa kilpailijoita oli yhteensä 77 kappaletta.

Nuorten luokassa Rasmus Tuominen joutui keskeyttämään.

ENDUROKILPAILUN TULOKSET

CC-KILPAILUN TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s