CrossCountryn SM-sarjan toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin Jämsässä!

Rasmus Tuominen maalisuoralla #209

Kauden toiseksi viimeinen CrossCountryn SM-sarjan kilpailu ajettiin lauantaina 19.8. Jämsässä surimmaksi osaksi pilvisessä säässä. Päivän aikana nähtiin kolme eri starttia, joista ensimmäisessä ajoivat kilpaa naiset, nuoret, V60 ja Classic-luokat. Päivän toisessa startissa radalle pääsivät pelkästään Harraste-luokan kuljettajat, sillä jo pelkästään tässä luokassa lähtöviivalle asettui 154 kypäräpäätä. Päivän viimeinen startti pääsi radalle kahden maissa iltapäivällä, jolloin juuri lähtöviivalle siirtyessä alkoi satamaan. Tässä startissa ajoivat A, B, V40 ja V50-luokkien kuljettajat, jotka joutuivat ajamaan lähes koko kilpailun vaihtelevassa säässä ja viimeiset puoli tuntia ajoajasta vettä tulikin sitten hieman reippaammin. Päivän aikana Jämsän Motocross radalla ajetussa MOBIUS SM CC PUMPPUMIES PUOLIVÄLI-kilpailussa radalla nähtiin 317 kuljettajaa 72:stä eri seurasta. Sysmän Moottorikerhosta päivän aikana radalla nähtiin seitsemän kuljettajaa. 

A-luokassa Jani Salonen ja Mikko Leppänen kaasuttelivat viimeisessä startissa. Leppänen oli A-luokan lopputuloksissa sijalla 11, kun taas Salonen joutui keskeyttämään krampin takia oman ajonsa.

-Ihan ok lähtö, mutta aika nopeasti tuli selväksi, että tänään on turha yrittää mitään taikatemppuja. Ajosta puuttui yritys aivan kokonaan enkä saanut itsestäni irti yhtään mitään koko kisan aikana. Kaksi tuntia oikeastaan vaan kierrettiin päättömänä rataa ympäri, eikä maalissa ollut edes hirveän väsynyt. Päälimmäisenä fiiliksenä kisan jälkeen lähinnä masennus, kun ajosta oli vauhti aivan kadoksissa. Maaliin kuitenkin ja taas muutama sm piste kotiin. Reitti oli todella myrkkyä, ei sopinut minulle yhtään. Nopea ja pattinen hiekkamaasto on oikeastaan kaikista vaikein alusta minulle ja se tosiaan näkyi, Leppänen analysoi kilpailuaan.

B-luokassa Miikka Mannila ja Riku Tullila starttasivat oman kilpailunsa samassa lähdössä A-luokan kuljettajien kanssa. Miikka sijoittui 28:ksi B-luokan lopputuloksissa ja Riku joutui keskeyttämään aivan neljännen kierroksen lopussa kaaduttuaan kyseisellä kierroksella lyöden pään ja kasvonsa.

-Lähtö onnistui mielestäni hyvin ja olinkin ensimmäisen mutkan jälkeen suurinpiirtein puolessa välissä. Ajo tuntui mukavalta ja kulki hyvin, ei tuntunut edes pahemmin raskaalta. Neljännellä kierroksella sitten eturengas lähti hieman alta ja löysin itseni mahaltani radan pinnasta pyörän tullessa ylitseni. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja pienillä naarmuilla, Tullila kertoi.

Harraste-luokassa Jani Koskenniemi ja Rasmus Tuominen kaasuttelivat molemmat maaliin päivän toisessa lähdössä. Rasmus otti hienolla ajolla Harraste-luokan toisen sijan ja Jani sijoittui samassa luokassa 49:ksi. Kuljettajia kyseisessä luokassa oli huimat 154.

V-40 luokassa Sysmän Moottorikerhoa edustamassa oli Aku Mannila. Aku kaasutteli kahden tunnin aikana kuuden kierroksen verran sijoittuen oman luokkansa lopputuloksissa sijalle 14.

Seuraava kilpailu ajetaan lauantaina 26.8. Raumalla, jolloin kilpailu on Sprintti Enduro.

JÄMSÄN CROSSCOUNTRYN TULOKSET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s