Alkusyksyn kisaraportti

Sysmän moottorikerhon edustajat ovat loppukesän ja alkusyksyn aikana kiertäneet kisoja kohtalaisella innolla ja vaihtelevin menestyksin.
Havaittavissa on ollut että kuskien kisainnokkuus on ollut vähän laskusuunnassa, mutta toisaalta lähes joka kisassa on sysmäläisosanotto saatu viivalle.

Enduron SM-sarjaa ovat syksyn aikana kiertäneet lähinnä Mikko Leppänen ja Jani Salonen, Joonas Salosen kärsiessä mystisestä mykoplasmasta josta toipuminen on ollut tuskastuttavan hidasta, mutta valoa senkin tunnelin päässä on havaittavissa. Crosscountry-kisoissa Sysmän lipun alla on kisannut myös Toni Vuorinen.


SM-sarjan kisoista Seinäjoen mutkamäki-SM käynnisti kesäloman jälkeisen kisarupeaman. Mukana Mikko ja Jani. Kyseessä nuorten SM, johon pojat lähtivät suurin odotuksin, sillä molemmat olivat osoittaneet hyvää harjoitusmotivaatiota. Janilla siinteli mielessä luokkanousu B-luokkaan. Kisa ei kuitenkaan lähtenyt varsinkaan Mikon osalta oikein lupaavasti, sillä tuore varusmies oli ilmeisesti omaksunut syöksymisetenemisen, mikä ei tietenkään tässä lajissa ole se kaikkein nopein tapa edetä. Janikin omaksui päivän mittaan kaatuilun ja lopputulokset eivät ihan olleet sitä mitä pojat lähtivät tavoittelemaan. Mikon loppusijoitus B250-4t-luokassa 5., Janin sijoituksen ollessa 6. Maastokoeajat Mikolla 4-7 ja Janilla 3-8, eli ei mitään huippuonnistumisia.

Viikko Seinäjoen kisasta ajettiin SM-kisaa Jämsässä. Samat kuljettajat asettuivat viivalle SyMKsta ja tavoitteet oli tarkennettu aikuisten SM-tasolle. Pojat jatkoivatkin samalla tasolla kuin edellisviikollakin. Mikko kaatuili ykköspätkällä sijalle 16., mutta muuten maastokokeet kulkivat ns. omalla tasolla 4-8 loppusijoituksen ollessa 8. Jani osoitti tavoistaan poikkeavaa ajoa, sillä yleensä Janin ajo erittäin tasaista mutta tällä kertaa pätkäajat poikkesivat sijoista 3 aina sijalle 10. Lopputuloksissa Jani löytyi ns. vakiosijalta 4. ja nappasi nousupisteen.

Viikko edellisestä oli ajokamppeet ehditty huoltaa ja kalusto kunnostaa ja matka jatkui Vantaalle cross countryn SM-osakilpailuun. Pojat saivat mukaansa Toni Vuorisen, joka ajoi harrasteluokassa Mikon ja Janin ajaessa luokkaa B. Pojat olivatkin huippuvireessä saavuttaen kauden parhaat suoritukset. Tosin Toni ei ollut aivan tyytyväinen omaan sijoitukseensa ja valittelikin ajon takkuamista, sijoitus kuitenkin 40. suurimman osanottajamäärän 140 joukossa. Päivän päälähdössä saivat Mikko ja Jani mainiot lähtöasemat heti startista
ja molempien ajo kulki ajoittain jopa A-luokan tahtiin. Loppua kohden Mikon ajo vielä jopa parantui ja 2 tunnin rupeaman jälkeen saatiin Leppäsen tiimiin kauden ensimmäinen 1. sija Janin säestäessä mainiolla 8. sijalla. Tulokset selvästi kaksikon parhaat koko vuodelta. Liekö rankka kisa sopinut hyvin harjoitelleille nuorukaisille. Mikon voittomarginaaliksi kirjattiin kisan kakkoseen 21 sekuntia.


Viime viikonloppuna ajettiin jälleen enduron SM-sarjaa, tällä kertaa Säkylän varuskunta-alueella. Sysmästä kisassa totutusti Mikko ja Jani. Jani aloitti urakan lauantaina, Mikon vuoro tuli sunnuntaina. Jani olikin aivan verrattomalla ajopäällä ja loisti jälleen tasaisuudellaan. Pätkäajat ajoittuivat sijoille 2-6 ja lopputulos hieman jopa epäonnisesti ”vakiosija 4.” voitonkin jäädessä ainoastaan 48 sekunnin päähän. Bonuksena kisasta Jani sai kuitenkin nousupisteet täyteen ja näin SyMK oli saanut uuden B-luokan kuljettajan!!! Mikon kisa sensijaan sujui mollivoittoisesti, sillä jo päivän toisella maastokokeella sattui lennokas lippa, jonka seurauksena Mikon kisa päättyi keskeytykseen kolmen maastokokeen jälkeen ja kotimatkaan ensiavun kautta, mutta onneksi ilman suurempia kolhuja.


Sunnuntaina ajettiin myös motocrossin SM/ Suomen Cupia Orimattilassa, jonne kerhon värejä oli matkannut edustamaan Miikka Leppänen. Miikka teki paluun radalle pitkän loukkaantumissuman jälkeen, joka oli käytännössä pilannut koko kauden. Aika-ajoissa olikin tuttua yritystä, sen mennessä jo ehkä vähän ylikin sillä tuloksena 16. sija ja ensimmäinen putoaja karsintaerään. Miikka hoiteli kuitenkin itsensä sieltä puhtaasti finaaliin ja ensimmäinen erä olikin tosi kuraisissa ja raskaissa oloissa hyvää suorittamista eräsijoituksen jäädessä harmittavasti ensimmäisenä cup-pisteiden ulkopuolelle sijalle 21. Toinen erä sen sijaan ei sitten enää mennytkään käsikirjoituksen mukaan, sillä kytkimen rikkoutuminen jo ensimmäisellä kierroksella lopetti ajot heti alkuunsa. Crossikausi alkaa olla paketissa ja niinpä katse pitääkin jo suunnata ensi kautta kohden. Enduro- / CC-sarjat sen sijaan jatkuvat vielä yhden SM-kisan ja kolmen CC-kisan muodossa, joista kerromme myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s