30v. juhlakilpailu ajettiin aurinkoisissa tunnelmissa

Sysmän Moottorikerho järjesti kerhon 30 vuotisen taipaleen kunniaksi kansallisen sprinttikilpailun lauantaina 16.6. Kilpailussa mukana oli yhteensä 128 kuljettajaa, joista yhdeksän Sysmän Moottorikerhosta. Kilpailupäivä saatiin vietyä lävitse kunnialla ja aurinkokin helli niin kilpailijoita, talkoolaisia kuin katsojiakin koko päivän ajan. Hiekkaakin päivän jälkeen varmasti löytyi ajokamppeiden seasta enemmän ja vähemmän, sillä ajoradan ollessa kuiva, hiekka pääsi pölyämään paikoitellen oikein kunnolla.

A1-luokassa juhlakilpailussa mukana olivat Jani Salonen ja Mikko Leppänen. Jani kaasutteli maaliin ollen oman luokkansa lopputuloksissa kuudes ja yleiskilpailun tuloksissa kahdeksas. Mikko puolestaan joutui valitettavasti keskeyttämään kolmannen maastokokeen jälkeen oman urakkansa.

-Eipä mennyt taaskaan kisa niinkuin piti. Jo edeltävällä viikolla oli pieniä kesäflunssan oireita, mutta koska kuumetta ei ollut ajattelin ettei pieni yskä haittaa mitään. Nooh… tiedä sitten oliko flunssaa vai jotain muuta, mutta reisille meni j väkevästi. Ensimmäisellä kierroksella ajo tuntui todella hankalalta, kädet puutui eikä vauhti ollut siellä päinkään mitä se treenien perusteella pitäisi olla. Kirsikaksi kakun päälle vielä kaaduin…kahdesti! Huollossa oiottiin sarvia ja kiinnitettiin hajonneita katteita takaisin paikoilleen (kiitos iskä ja Seppo) ja jotenkin epätavalisen raskaalta tuntui. Toinen kierros meni ilman suurempia virheitä, mutta vauhti puuttui edelleen. Kolmannella kierroksella alkoikin tuntua jo todella raskaalta ja ajo sekosi täysin. Huollossa päätettiin ettei kannata viimeiselle kierrokselle lähteä repimään ja vielä kun Jyri lähti seuraavana reitille, ajattelin ettei suotta kannata jäädä nostattamaan pölyä Jyrin eteen, Mikko kommentoi.

A2-luokassa Joonas Salonen ajoi hienosti voittaen oman luokkansa. Samalla Joonas sijoittui yleiskilpailussa yhdeksänneksi.

B1-luokassa Jyri Mannila jatkoi kauden hyviä otteita ollen luokkansa lopputuloksissa toinen. Yleiskilpailussa Jyri puolestaansijoittui 16:ksi.

-Lauantailta käteen jäi B-luokan 2 sija ja jälleen yksi nousupiste lisää kohti A-luokkaa! Vihdoin alkaa se oma paikka löytymään kisoista mutta paria pientä asiaa pitää viellä parantaa jotta saadaan täyspuhdas kisa. Yamaha ja kuski toimii niin mikäs siinä on ajellessa. Nyt vaan odotellaan seuraavia kisoja ja reenataan lisää! Kiitos tukijoille, Jyri kiitteli.

B2-luokassa Sami Leppänen aukaisi kilpailukautensa ”kotipätkällään” ollen maalissa oman luokkansa neljäs ja yleiskilpailun 26:s.

C1-luokassa Mika Leppänen aloitti myös kautensa vakain ottein pidemmän kilpailutauon jäljiltä ollen luokkansa tuloksissa kahdeksas.

-Kuten kaikille tiedossa, ei minun kisakokemukseni olleet ennen kisaa kovin kummoiset ja sen kautta myöskään odotukset. Jollakin oli kuitenkin uskoa, koska lähtöpaikkani oli jotain ihan muuta, mitä oli odotettu, mikä oli yleinen ihmetyksen aihe ennen kisaa. Ajatukseni ajaa täysin omaa ajoani onnistui 1. kierroksella tosi hyvin ja tulinkin reitin läpi ilman suurempia kommelluksia, mitä nyt muutamia kurveja meni pitkäksi yms. muuta pientä ohjelmaa. Tuttu polku tosin varmasti auttoi osaltaan matkan taittamista. 2.kierrokselle olikin aikomus vähän kiristää ruuvia ja alkupätkä sujuikin melko mallikkaasti, kunnes tein ison virheen vaihtamisen kanssa perälenkin jyrkkään nousuun tullessa ja siihinhän se sitten jäi kiinni…. jouduin sitten ”kantamaan” mopon mäen päälle joka ei ainakaan kellossa näkynyt positiivisessa valossa. Ukko oli myös mäen päällä sen verta hapoilla ,ettei seuraavat osuudetkaan sitten menneet ihan mallikkaasti, ennen kuin sain taas rytmistä kiinni. Kun loppupätkällä sammutin vielä pyörän kertaalleen, ei odotukset olleetkaan enää yhtä toiveikkaat kuin 1. kierroksen jälkeen. 3.kierros ei sitten enää lähtenytkään ihan yhtä mallikkaasti, vaan hölmöilin itseni kiinni heti ensimmäiseen kivikkonousuun. Siitä kuitenkin selvittyäni oli ajo kohtuullista lähes puoliväliin, jossa sitten konttasin, tosin melko harmittomasta, mutta sen jälkeen otin lopun rauhallisesti, ettei olisi tullut suurempia solisluusiksakkeja. Kaiken kaikkiaan olin ihan kohtuu tyytyväinen omaan suoritukseeni, ei kai toppahousuosaston papparaisena oikein enempää odottanutkaan. Sen verta jäi kuitenkin kaivelemaan, että pitäisiköhän päräyttää vielä jossain uudelleenkin… aika näyttää… tai sitten tulen järkiini, Mika kommentoi.

C3-luokassa Jani Koskenniemi sijoittui neljänneksi oman luokkansa lopputuloksissa.

-Lauantaina pääsi nauttimaan kotikisoista Sysmäläisessä kangasmaastossa. Kisat oli mielestäni järjestelyiltään onnistuneet ja kokonaisuutena päivästä jäi positiivinen fiilis. Oma ajaminen ei vaan oikein tuntunut sujuvan ja rentoutta eteneniseen ei löytynyt koko päivänä. Välillä tuli vähän kontattuakin. Kiitokset tukijoille, Koskenniemi kiitteli.

V40-luokassa puolestaan Miikka ja Aku Mannilan ajo näytti kulkevan hyvin. Maalissa Aku sijoittui viidenneksi ja Miikka seitsemänneksi. 

-Kisanjärjestelyt toimi ihan loistavasti kuljettajan silminkatsoen. Jos jotain ihmettelemistä kuitenkin oli niin pyörien työntäminen katsastukseen mielestäni kuuluu CC-kilpailuihin, jos sinnekkään. Reitti oli hyvää enduroa! Itselläni oli hieman kepit kireällä alku kierroksilla ja jouduin puristaan aika kovaa, että laitteet pysyi kädessä. Kahdella viimeisellä kierroksella oli jo paljon parempi, mutta silloin olin jo niin poikki, etten vaan jaksanu pitää vauhtia yllä. Aikataulu oli minulle juuri sopiva. Päivä oli kuuma, mutta sitä ei havainnu kun varikolla, Aku kommentoi kilpailuaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s